............... .........για την Ευρώπη, τον Άνθρωπο, την παιδεία, τον πολιτισμό, την ευρωπαϊκή πολιτική ...Σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"

Ευρώπη των 28 κρατών - μελών

~


...................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ // Translate

Τελευταίες Ειδήσεις

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Spiegel: Σενάρια Grexit από την ΕΚΤ, αν συμφωνήσει η πλειοψηφία της ΕΕ

     Διεθνή     

 
«Η ΕΚΤ θα σταματήσει να στηρίζει την Αθήνα μόνο όταν ο Μάριο Ντράγκι, θα μπορεί να είναι βέβαιος ότι η πλειοψηφία των αρχηγών των κρατών-μελών της Ε.Ε. είναι υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», που επικαλείται πηγές των Βρυξελλών και επισημαίνει πως ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι αντίθετος σε αυτό. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Γιούνκερ θέλει κατά την Σύνοδο Κορυφής να επιτευχθεί οπωσδήποτε κάποια πρόοδος σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι το ελληνικό θέμα δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου. Από την άλλη πλευρά η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά δεν θέλει να της δοθεί οικονομική βοήθεια χωρίς μεταρρυθμίσεις.
«Ο έξυπνος τακτικιστής Γιούνκερ δεν σκέφτεται όμως μόνο τους φτωχούς Έλληνες, αλλά φυσικά και την δική του εξουσία. Η διαμάχη για την Αθήνα του φαίνεται ως ιδανικό πλαίσιο για το πιο φιλόδοξο σχέδιό του - να ξαναπάρει από τα κράτη-μέλη λίγη από εκείνη την εξουσία που πήραν κατά την ευρωκρίση», αναφέρει το περιοδικό.

Στο μεταξύ στην ιστοσελίδα του οικονομικού περιοδικού «Manager Magazine» δημοσιεύεται ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο η ΕΚΤ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Τράπεζα, σε εσωτερικές εκτιμήσεις διαφόρων προτύπων έχει υπολογίσει τις συνέπειες σεναρίων για την πορεία των ελληνικών κρατικών ομολόγων.

- δείτε: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000006329/Spiegel-Senaria-Grexit-apo-tin-EKT-an-sumfonisei-i-pleiopsifia-tis-EE#sthash.LUNKmorg.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου