............... .........για την Ευρώπη, τον Άνθρωπο, την παιδεία, τον πολιτισμό, την ευρωπαϊκή πολιτική ...Σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"

Ευρώπη των 28 κρατών - μελών

~


...................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ // Translate

Τελευταίες Ειδήσεις

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Σοφία Σακοράφα: «Για να επιβιώσει η Ευρώπη πρέπει να εγκαταλείψει τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της»

   Ευρώπη   
«Δε μπορεί να υπάρχει Ενωμένη Ευρώπη αν υπάρχουν εξοντωμένοι λαοί», τόνισε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη και εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. 
Η Σοφία Σακοράφα τόνισε ότι οι  ηγέτες της ΕΕ πρέπει να εισπράξουν το ηχηρό μήνυμα που έστειλαν οι λαοί της Ευρώπης κατά την ευρωπαϊκή εβδομάδα αλληλεγγύης, ότι θέλουν να αποτινάξουν τις πολιτικές που τους οδηγούν στην εξαθλίωση. 
«Αυτή η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει, να εγκαταλείψει τις νεοφιλελεύθερες τακτικές και να ακολουθήσει όχι έναν δρόμο αριστερό, αλλά το δρόμο της λογικής και των αρχών που η ίδια επικαλείται και που έχει καταπατήσει κατάφωρα», υπογράμμισε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος αποδεικνύει το σχέδιο των τραπεζιτών»
Σχολιάζοντας το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος, η κ. Σακοράφα σημείωσε ότι είναι «ένα από τα μεγαλύτερα εργαλεία που θα μπορούσε να έχει η κυβέρνηση στα χέρια της». 
Υπογράμμισε η κ. Σακοράφα:
«Έχει το κύρος που της δίνει το ελληνικό κοινοβούλιο και τα συμπεράσματά της είναι επίσημα και βαρύνοντα, όπως κάθε άλλης επιτροπής του ελληνικού κοινοβουλίου. Όσα κατατέθηκαν στις ακροάσεις της επιτροπής είναι επίσημα στοιχεία που δεσμεύουν τους πάντες, ενώ για το πόρισμα εργάστηκαν επιστήμονες εγνωσμένου παγκοσμίου φήμης». 
«Πέρα από κάθε αμφιβολία, το πόρισμα της επιτροπής αποδεικνύει ότι εξηφάνθηκε ένας μηχανισμός ώστε να μπορέσουν μια χούφτα τραπεζίτες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στην Ελλάδα, να φορτώσουν και να μετατρέψουν τις φούσκες που είχαν δημιουργήσει σε πραγματικό χρήμα, δηλαδή την απάτη να την κάνουν πραγματικό κέρδος στις πλάτες των κρατών», σημείωσε η κ. Σακοράφα και συμπλήρωσε:
«Σα σχέδιο είναι απόλυτα παράνομο, αλλά και στην εκτέλεσή του καταστρατήγησε κάθε νόμο που και οι ίδιοι είχαν καταπατήσει, και η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι τραπεζίτες και το ΔΝΤ».
«Αυτό δίνει κάθε δικαίωμα στους πολίτες και την κυβέρνηση να αμφισβητήσει το λεγόμενο της υποχρέωσης που έχουμε απέναντι σε αυτούς και γι' αυτό που χρωστάμε», κατέληξε η κ. Σακοράφα με έμφαση.
«Δίνεται μάχη για να ανακτήσει η χώρα την εθνική της κυριαρχία»
Σχολιάζοντας τις προσδοκίες που έχει από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, η κ. Σακοράφα τόνισε ότι «ο Πρωθυπουργός και η ομάδα που σηκώνει το βάρος της διαπραγμάτευσης θα πρέπει να μην κάνει βήμα πίσω από αυτά που έχει υποσχεθεί στον ελληνικό λαό. Και τότε ας αναλάβουν αυτοί την ευθύνη».
Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι πρέπει να αναζητηθεί μια εναλλακτική διέξοδος από το αδιέξοδο που βρίσκεται τώρα η χώρα, αν και εκτιμά ότι δε μπορεί να προτείνει αυτή τη στιγμή τη ρήξη, μιας και δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο. 
«Η μάχη που δίνεται είναι να ανακτήσει η χώρα την εθνική της κυριαρχία, να μπορεί να νομοθετεί και να ρυθμίζει τα δικά της θέματα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα για την επίτευξη μιας συμφωνίας. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή την ύστατη στιγμή η Ευρώπη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αναγνωρίσει το δικαίωμα του ελληνικού λαού, να γυρίσει την πλάτη στις μνημονιακές πολιτικές, τις οποίες δεν αντέχει πια», κατέληξε η κ. Σακοράφα.

Ακούστε:


http://www.stokokkino.gr/details.php?id=1000000000011168

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου