............... .........για την Ευρώπη, τον Άνθρωπο, την παιδεία, τον πολιτισμό, την ευρωπαϊκή πολιτική ...Σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"

Ευρώπη των 28 κρατών - μελών

~


...................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ // Translate

Τελευταίες Ειδήσεις

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Α. Τσίπρας απο Βρυξέλλες: «Είμαστε σε σωστό δρόμο για βιώσιμη λύση»

   (δείτε το VIDEO)  

φωτογραφία από το reuters

«Η λύση θα σέβεται την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και τους κανόνες της Ε.Ε.» δήλωσε ο πρωθυπουργός σε κοινές δηλώσεις του με τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Μ. Σούλτζ. Σε εξέλιξη η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Φρανσουά Ολάντ. Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος, ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο, στη σωστή κατεύθυνση για βιώσιμη λύση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Εκτίμησε πως θα βρεθεί μια συμβιβαστική, βιώσιμη και κοινά αποδεκτή λύση. «Η συμφωνία θα σέβεται την εντολή του ελληνικού λαού και τους κανόνες των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε., θέλουμε να διορθώσουμε αυτό το πλαίσιο και όχι να το διαλύσουμε» δήλωσε ο Α. Τσίπρας.
 


Αναλυτικά, τόνισε: «Είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ένα θεσμό για το διάλογο και τη συνεργασία. Αισθάνομαι πολύ άνετα όταν συζητώ με το Martin. Έχουμε συζητήσει πολύ και πριν γίνω Πρωθυπουργός. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν προκειμένου να βρούμε μια κοινή, βιώσιμη και αμοιβαία αποδεκτή λύση για το κοινό μας μέλλον. Γνωρίζω πολύ καλά ότι η ιστορία της ΕΕ είναι μια ιστορία διαφωνιών που εν τέλει κατέληξαν σε συμβιβασμούς, σε συμφωνίες. Έχουμε τη θέληση να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση, να εργαστούμε προς μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία και συμβιβασμό για το κοινό μας μέλλον. Είμαστε έτοιμοι να συσκεφθούμε, έχουμε στόχους.
Στόχος μας είναι ο σεβασμός της κυριαρχίας του ελληνικού λαού και της σαφούς εντολής του λαού μας. Ταυτόχρονα, σεβόμαστε τους κανόνες της ΕΕ, θέλουμε να διορθώσουμε αυτό το πλαίσιο, όχι να το διαλύσουμε. Πιστεύουμε πως εντός του πλαισίου αυτού, μπορούμε να βρούμε μια κοινή βιώσιμη λύση για τους λαούς μας, για την κοινή μας προοπτική. Είμαι πολύ αισιόδοξος μετά από αυτές τις συναντήσεις, ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Φυσικά, δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία αλλά είμαστε σε καλό δρόμο για να βρούμε μια βιώσιμη συμφωνία».
Ο Ελληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε νωρίτερα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ. 


_____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου