............... .........για την Ευρώπη, τον Άνθρωπο, την παιδεία, τον πολιτισμό, την ευρωπαϊκή πολιτική ...Σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"

Ευρώπη των 28 κρατών - μελών

~


...................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ // Translate

Τελευταίες Ειδήσεις

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Αλ. Τσίπρας: «Η Ευρώπη το κοινό μας σπίτι, δεν υπάρχουν ενοικιαστές και ιδιοκτήτες»

  ΔΙΕΘΝΗ // ΓΑΛΛΙΑ  

 

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. «Χρειαζόμαστε μια νέα συμφωνία για την Ευρώπη για επιστροφή στην ανάπτυξη» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. Την αναγκαιότητα να υπάρξει μια νέα συμφωνία για την Ευρώπη που θα σηματοδοτεί τη στροφή στην ανάπτυξη επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις που ακολούθησαν μετά την συνάντηση που είχε με το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Πρόσθεσε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει μια καθαρή εντολή κοινωνικής σωτηρίας. Καταθέσαμε μια ρεαλιστική πρόταση – είπε – στους εταίρους μας ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές.
Στην ανάγκη να υπάρξει αλλαγή στην Ευρώπη αναφέρθηκε και ο Φρανσουά Ολαντ. Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε πως υπάρχουν κανόνες στην Ευρωζώνη που πρέπει να γίνουν σεβαστοί αλλά τάχθηκε υπέρ του διαλόγου ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση. 
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι στη χώρα που πήρε από την Ελλάδα το νήμα της δημοκρατίας και με την επανάσταση των συνειδήσεων και δικαιωμάτων προσδιόρισε τις αρχές και της αξίες της σύγχρονης δημοκρατίας.
Αναζητώντας την κληρονομία του διαφωτισμού σε μια Ευρώπη που η κοινή λογική έχει παραχωρήσει τη θέση της στην ιδεοληψία. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.
Η Γαλλία είναι παράγοντας σταθερότητας και η σταθερότητα προϋποθέτει αναγκαία αλλαγή πολιτικής, αποφασιστική στροφή προς την ανάπτυξη, χρειαζόμαστε μια νέα συμφωνία για την Ευρώπη για επιστροφή στην ανάπτυξη, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, χρειαζόμαστε την Γαλλία ξανά μπροστά ως εγγυητή της ενωμένης Ευρώπης.
Στις 25 Γενάρη η χώρα μου γύρισε σελίδα. Η νέα κυβέρνηση που πήρε μια καθαρή εντολή να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή εργάζεται από την πρώτη μέρα για μια νέα ευρωπαϊκή συμφωνία, έχουμε συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο. Η ελληνική δημοκρατία δεν είναι απειλή για την Ευρώπη.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το κοινό μας σπίτι σεβόμενοι τους κανόνες άλλα και την ισοτιμία, δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, είμαστε συγκάτοικοι και οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά για το κοινό μας ευρωπαϊκό μέλλον», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μίλησε για ανάγκη αλλαγής αλλά και κανόνες που εφαρμόζονται και πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλα τα κράτη μέλη. 
«Η λιτότητα ως μόνη πραγματικότητα δεν είναι πλέον δεκτή, ωστόσο, πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους ευρωπαϊκούς κανόνες», είπε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε:
«Να καθορίσουμε μία μέθοδο και συγκεκριμένους στόχους, η μέθοδος είναι ο διάλογος, η Ελλάδα επεσήμανε την θέλησή της να μείνει στην Ευρωζώνη. Ο διάλογος πρέπει να υπάρξει, μεταξύ Ελλάδας και μεταξύ Ευρωπαίων και διεθνών εταίρων, να είναι διαφανής και να εδραιώνει τη θέληση να πάμε μπροστά.
Να ορίσουμε ένα πλαίσιο μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης, η Γαλλία το εξετάζει αλληλέγγυα και θα το δείξει τις επόμενες μέρες. Δεν υπάρχουν μόνο δεσμεύσεις αλλά και μια σχέση εμπιστοσύνης. Σε επίπεδο διμερών σχέσεων είμαστε στη διάθεσή του να βοηθήσουμε. 

____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου