............... .........για την Ευρώπη, τον Άνθρωπο, την παιδεία, τον πολιτισμό, την ευρωπαϊκή πολιτική ...Σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"

Ευρώπη των 28 κρατών - μελών

~


...................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ // Translate

Τελευταίες Ειδήσεις

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Διεθνές συνέδριο για τα Μ.Μ.Ε στην Ευρώπη

 

«Η Ελευθερία της Ενημέρωσης Υπό Πίεση. Έλεγχος - Κρίση – Πολιτισμός» ο τίτλος του συνεδρίου που διοργανώνουν απο τις 28/2 εώς τη 1/3 το πανεπιστήμιο της Βιέννης, φορείς και οργανώσεις απο όλη την Ευρώπη. H γενική αύξηση της λογοκρισίας των μέσων ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας στην Ευρώπη, οι διώξεις κατά δημοσιογράφων και οι συνεχείς αποκαλύψεις (whistle-blowing) για τις μαζικές ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις καθώς και οι περιπτώσεις των Julian Assange, Edward Snowden, Chelsea Manning κ.α στάθηκαν αφορμή για τη διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου «Ελευθερία της Πληροφόρησης Υπό Πίεση. Έλεγχος - Κρίση – Πολιτισμός», που θα λάβει χώρα στη Βιέννη στις 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2014.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 30 διεθνείς ομιλητές (ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, βιβλιοθηκονόμοι, ειδικοί σε θέματα ανοιχτής κουλτούρας, ακτιβιστές και νομοθέτες) από την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο με στόχο την έναρξη ενός δημόσιου διαλόγου σχετικά με τις προκλήσεις που δέχεται η ελευθερία της πληροφόρησης.

Τόσο το βίαιο κλείσιμο της ελληνικής δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης ΕΡΤ από την ελληνική κυβέρνηση που προκάλεσε την διεθνή δημόσια κατακραυγή όσο και η περίπτωση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος διώχθηκε έντονα για τη δημοσιοποίηση της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ, προκάλεσαν ενδιαφέρον με αποτέλεσμα την έντονη ελληνική συμμετοχή στο διεθνές αυτό συνέδριο.

Οι έλληνες συμμετέχοντες που θα δώσουν το παρών είναι οι:
Αυγουστίνος Ζενάκος (Δημοσιογράφος, Περιοδικό UNFOLLOW),
Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου (Δημοσιογράφος, Περιοδικό UNFOLLOW),
Κώστας Αρβανίτης (Δημοσιογράφος, Δ/ντης ρ/σ 105,5 Στο κόκκινο),
Μηνάς Σαματάς (Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κρήτης),
Αντώνης Μπρούμας (Δικηγόρος, Δίκτυο για την Ψηφιακή Απελευθέρωση),
Γιώργος Κατρούγκαλος (Καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) και ο
Κώστας Εφήμερος (Εκδότης, The Press Project).

Ο 105,5 Στο Κόκκινο σε συνεργασία με το The PressProject θα μεταδώσει το συνέδριο διαδικτυακά από το www.stokokkino.gr με δυνατότητα επιλογής ήχου στα ελληνικά.

Περισσότερες πληροφορίες στη επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου: freedom-of-information.info 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου