............... .........για την Ευρώπη, τον Άνθρωπο, την παιδεία, τον πολιτισμό, την ευρωπαϊκή πολιτική ...Σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"

Ευρώπη των 28 κρατών - μελών

~


...................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ // Translate

Τελευταίες Ειδήσεις

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Σημαντικός ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Οπτικές γωνίες - Θεσμικά όργανα − Κύπρος − 25-02-2016

 

Στον κομβικό ρόλο που έχει να διαδραματίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να μπορέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να ξεπεράσει τις κρίσεις και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται ενώπιον της αναφέρθηκαν οι Ευρωβουλευτές Ελένη Θεοχάρους και Νεοκλής Συλικιώτης στο πλαίσιο της εκδήλωσης που έγινε στις 15 Ιανουαρίου με αφορμή τον απολογισμό δράσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο για το 2015. Η εκδήλωση έγινε στο Σπίτι της ΕΕ στη Λευκωσία.
Οι δυο Ευρωβουλευτές είχαν την ευκαιρία επίσης να συνομιλήσουν με αρκετούς από τους 'συνεργάτες' και φίλους του Γραφείου του ΕΚ στην Κύπρο παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες και τα πλάνα δράσης τους για το έτος 2016. Μεταξύ άλλων παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος και εξήρε τη δράση του Γραφείου του ΕΚ. 
Προηγουμένως ο Επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ, Αντρέας Κεττής, είχε προβεί σε μια σύντομη παρουσίαση του έργου του Γραφείου κατά το 2015 αναπτύσσοντας και τους στόχους για το 2016. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι κομμάτων, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου