............... .........για την Ευρώπη, τον Άνθρωπο, την παιδεία, τον πολιτισμό, την ευρωπαϊκή πολιτική ...Σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"

Ευρώπη των 28 κρατών - μελών

~


...................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ // Translate

Τελευταίες Ειδήσεις

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

O πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ λέει: "Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στο ενδεχόμενο των πολεμικών επανορθώσεων"

   Ελλάδα    


Η Γερμανία πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το θέμα της ιστορικής ευθύνης που έχει προς την Ελλάδα, αναφέρει σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, ο οποίος εκφράζει την άποψη ότι η Γερμανία πρέπει να είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο πολεμικών επανορθώσεων στην Ελλάδα.
Στη συνέντευξή του, που θα δημοσιευτεί στη σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, ο πρόεδρος της Γερμανίας, η άποψη του οποίου διαφέρει από εκείνη της γερμανικής κυβέρνησης που έχει επανειλημμένα τονίσει πως το θέμα των αποζημιώσεων έχει κλείσει, αναφέρει:
«Δεν είμαστε μονάχα πολίτες που ζουν στο σήμερα και στη σύγχρονη εποχή αλλά είμαστε επίσης απόγονοι εκείνων που άφησαν πίσω τους ένα μονοπάτι καταστροφής στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου -και στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων περιοχών, όπου επονείδιστα γνωρίζαμε λίγα σχετικά με αυτό το θέμα για τόσο μεγάλο διάστημα».
Ο κ. Γκάουκ αναφέρει επίσης πως «Είναι το σωστό για μια χώρα που έχει πλήρη επίγνωση της ιστορίας της όπως η δική μας να εξετάζει τι πιθανότητες ενδεχομένως υπάρχουν για επανορθώσεις»

_________________
http://www.stokokkino.gr/article/1000000000008490/Prepei-na-eimaste-anoixtoi-sto-endexomeno-ton-polemikon-epanorthoseon-leei-o-Germanos-Proedros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου