............... .........για την Ευρώπη, τον Άνθρωπο, την παιδεία, τον πολιτισμό, την ευρωπαϊκή πολιτική ...Σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"

Ευρώπη των 28 κρατών - μελών

~


...................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ // Translate

Τελευταίες Ειδήσεις

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Σεμινάριο για τον Τύπο και τα Μέσα Ενημέρωσης, με θέμα, «Νέοι και εργασία: Νομοθετικές και πολιτικές προτεραιότητες της Ε.Ε. για την απασχόληση», διοργάνωσαν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΜΜΕ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ   

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο για τον Τύπο και τα ΜΜΕ, που έγινε στην πανέμορφη και ακόμα καλοκαιρινή Καλαμάτα την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου με την συμμετοχή δημοσιογράφων και εκδοτών από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης της Πελοποννήσου.
Το Σεμινάριο που οργανώθηκε από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, την ΕΣΗΕΠΗΝ "Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων" και από τον Δήμο Καλαμάτας, έγινε στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Τα θέματα που προσέγγισαν, στην 1η Ενότητα ήταν: «Νέοι και εργασία: νομοθετικές και πολιτικές προτεραιότητες της Ε.Ε για την απασχόληση» από τον Λεωνίδα ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟ, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα«Είναι τα Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης αυτά μέσω των οποίων η Ευρωπαϊκή Ένωση. επιδιώκει να επικοινωνήσει την πολιτική και τα προγράμματά της. Η ενίσχυση των Μέσων αυτών θα αποβεί για το καλό της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και για το καλό των πολιτών» είπε ο Κυριάκος Κορτέσης πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ (Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων), χαιρετίζοντας το σεμινάριο για τον Τύπο και τα Μέσα Ενημέρωσης, με θέμα «Νέοι και εργασία: Νομοθετικές και πολιτικές προτεραιότητες της Ε.Ε. για την απασχόληση».
Η  Μαρία Σπυράκη, ευρωβουλευτής, αναφερόμενη στο σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας γενικότερα -στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη- έκανε λόγο για μια «κρίσιμη πενταετία» μέχρι το 2020, επανέλαβε ότι οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, καθώς μόνο στην ευρωζώνη οι άνεργοι ξεπερνούν τα 5,5 εκατομμύρια, με τη συντριπτική τους πλειονότητα να είναι νέοι. Χαρακτήρισε ως «ασπιρίνη» τα μέτρα για την ανεργία σε επίπεδο της Ε.Ε., -αν και βρίσκονται σε καλή κατεύθυνση, όπως είπε-, καθώς η δυνατότητα χρηματοδότησης νέων θέσεων, τόσο από την Ε.Ε. όσο και από τις εθνικές οικονομίες είναι περιορισμένη, σημειώνοντας παράλληλα ότι χρειάζεται να έλθουν χρήματα -άρα και θέσεις εργασίας- μέσω επενδύσεων.
Καταλήγοντας, η ευρωβουλευτής εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία, εξηγώντας ότι πλέον για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελεί πολιτικό και όχι τεχνοκρατικό όργανο.

Με θέμα την «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για τη Νεολαία – Νέοι & Αγορά Εργασίας: Προκλήσεις και Προοπτικές» μίλησε ο Αργύρης ΠΕΡΟΥΛΑΚΗΣ, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας, Εταιρικών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Δικτύων. Είπε, μεταξύ άλλων, για την αποκαλούμενη flexicurity, την ευελιξία δηλαδή στην αλλαγή απασχόλησης για κάθε εργαζόμενο, καθώς -όπως είπε- είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό αυξάνεται -«δεν μπορεί πλέον να ισχύσει μια θέση εργασίας για όλη μας τη ζωή» είπε χαρακτηριστικά. Επισήμανε ακόμη ο Α. Περουλάκης ότι στην Ελλάδα είναι απολύτως απαραίτητες οι δομικές αλλαγές, καθώς χωρίς αυτές, όπως είπε, η όποια ανάκαμψη θα έχει ελάχιστη διάρκεια και θα επανέλθουμε σε κατάσταση κρίσηςΣτην 2η Ενότητα που ακολούθησε με θέμα, «Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία» με ομιλητή τον Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗ, Εκπρόσωπο Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα
Τέλος ο Carlos MARTIN RUIZ DE GORDEJUELA, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ανέπτυξε σε άπταιστα Ελληνικά αν και Ισπανός το θέμα, «Η πολιτική Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Μέσα και Εργαλεία» – «Οι ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Επιτροπής για τους δημοσιογράφους».
Με ερωτήσεις έκανε το ακροατήριο προς το πάνελ παρέμεινε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων εμάς που παρακολουθήσαμε τις ομιλίες για την πορεία της Ενωμένης Ευρώπης. Πληροφορηθήκαμε ότι οι αποφάσεις κατά το 85% που αφορούν την καθημερινή ζωή μας λαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Π.Σ.Α.
Καλαμάτα, 13.09.2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου