............... .........για την Ευρώπη, τον Άνθρωπο, την παιδεία, τον πολιτισμό, την ευρωπαϊκή πολιτική ...Σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"

Ευρώπη των 28 κρατών - μελών

~


...................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ // Translate

Τελευταίες Ειδήσεις

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Νότης Μαριάς: Το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι επονείδιστο και παράνομο και αυτό το ομολογεί πλέον ακόμη και ο ίδιος ο ΓιούνκερΒρυξέλλες, 11 Ιουλίου 2014

Δελτίο ΤύπουΜε νέες του δηλώσεις από τις Βρυξέλλες, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών (ECR) και Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς επισημαίνει για άλλη μια φορά ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι επονείδιστο και παράνομο και αυτό πλέον το ομολογεί ακόμη και ο ίδιος ο Γιούνκερ.

Ως γνωστόν ο Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης την Τρίτη 8 Ιουλίου με  τους ευρωβουλευτές του ECR και απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις του κ. Μαριά, επιβεβαίωσε παλαιότερη δήλωσή του ότι γνώριζε την επερχόμενη δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα αφού συζητούσε για το πρόβλημα αυτό με τους Γερμανούς, τους Γάλλους, τον Τρισέτ της ΕΚΤ και με την Επιτροπή ενώ ταυτόχρονα γνώριζε πως Γερμανία και Γαλλία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους στην Ελλάδα αλλά δεν μπορούσε να το πει δημόσια.
Στην ερώτηση του κ. Μαριά γιατί εφόσον το  γνώριζε το Eurogroup, του οποίου ήταν πρόεδρος από το 2005,  δεν έκανε τίποτε και άφηνε να υπερχρεώνεται ο ελληνικός λαός προκειμένου να κερδίζουν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, πρόβαλε τη δικαιολογία ότι θα δημιουργείτο μεγάλο πρόβλημα στην ελληνική οικονομία.
Πέραν αυτού, εφόσον ο Γιούνκερ, οι ευρωπαϊκές και οι ελληνικές αρχές δεν έκαναν τίποτα αν και γνώριζαν ότι υπερχρεώνεται η πατρίδα μας προκειμένου να συνεχίσουν να κερδίζουν Γερμανοί και Γάλλοι, αποδεικνύεται καθαρά πλέον ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι επονείδιστο και παράνομο και γι αυτό ο Νότης Μαριάς δήλωσε ότι θα παλέψει εντός κ εκτός Ευρωβουλής για την άμεση διαγραφή του.

(Ακολουθεί βίντεο με δηλώσεις του Νότη Μαριά από τις Βρυξέλλες για το ζήτημα αυτό:
https://www.youtube.com/watch?v=6xX5WZPuOTc&feature=youtu.be
Βουλευτικό Γραφείο Νότη Μαριά
Ηράκλειο
Λεωφ. Δημοκρατίας 17
Τηλ:2810 300 421/422
Φαξ:2810 300 421

Βρυξέλλες
Parlement européen
Bât. Willy Brandt
07M071
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Τηλ:0032 2 28 45151
Φαξ:0032 2 28 49151

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου