............... .........για την Ευρώπη, τον Άνθρωπο, την παιδεία, τον πολιτισμό, την ευρωπαϊκή πολιτική ...Σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"

Ευρώπη των 28 κρατών - μελών

~


...................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ // Translate

Τελευταίες Ειδήσεις

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Στο ελληνικό κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα αποδίδει η Bild θανάτους στην Γερμανία

   KOINΩΝΙΑ  

Η εταιρεία Lunapharm έχει έδρα το κρατίδιο του Βραδεμβούργου.

Χιλιάδες καρκινοπαθείς στη Γερμανία είναι πιθανό να έχασαν τη ζωή τους κάνοντας χρήση ιατρικών σκευασμάτων, τα οποία είχαν χάσει τη δραστικότητα τους και είχαν κλαπεί από νοσοκομεία της Ελλάδας, γράφει η Bild. 

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας, που επαναφέρει στη δημοσιότητα ένα γεγονός που είχε συγκλονίσει και την Ελλάδα, όταν στις αρχές καλοκαιριού αποκαλύφθηκε στην Αθήνα εγκληματικό κύκλωμα που έκλεβε από δημόσια νοσοκομεία αντικαρκινικά φάρμακα, χορηγώντας μικρότερες δόσεις στους ασθενείς. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, τα φάρμακα αυτά τα διοχέτευε στη Γερμανία η εταιρεία Lunapharm, που έχει έδρα το κρατίδιο του Βραδεμβούργου. 


Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, φαίνεται πως κατά τη μεταφορά τους από την Ελλάδα στη Γερμανία, δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες ψύξης, με αποτέλεσμα τα φάρμακα αυτά να χάνουν τη δραστικότητα τους και να υπολογίζεται τώρα πως χιλιάδες καρκινοπαθείς που λάμβαναν τα φάρμακα αυτά πέθαναν. Υπεύθυνη για το θέμα αυτό, η εφημερίδα Μπίλντ θεωρεί και την Υπουργό Υγείας του Βραδεμβούργου, Νταιάνα Γκόλτσε, που φαίνεται πως από το 2016 είχε λάβει προειδοποιήσεις για τα αντικαρκινικά φάρμακα από τις ελληνικές αρχές. 
Στην εφημερίδα Μπίλντ μιλά ο τότε Υπουργός Υγείας της Ελλάδας,  ο οποίος και προσθέτει πως «οι γερμανικές αρχές ενήργησαν όταν πλέον ήταν πολύ αργά και μέχρι σήμερα δεν έχουν κατανοήσει την έκταση του σκανδάλου». Επίσης ο Έλληνας Υπουργός αναφέρει για την κ. Γκόλτσε πως «είναι υπεύθυνη απέναντι στο γερμανικό λαό, διότι πρόκειται για ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν». Η Γερμανίδα Υπουργός Υγείας του Βραδεμβούργου απορρίπτει τις κατηγορίες, και αρνείται να παραιτηθεί._______
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου