............... .........για την Ευρώπη, τον Άνθρωπο, την παιδεία, τον πολιτισμό, την ευρωπαϊκή πολιτική ...Σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"

Ευρώπη των 28 κρατών - μελών

~


...................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ // Translate

Τελευταίες Ειδήσεις

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Κομισιόν: Οι στιγμές είναι κρίσιμες για την αξιολόγηση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Εργαζόμαστε εντατικά για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, από κοινού με όλους τους εταίρους, προκειμένου η ελληνική οικονομία να συνεχίσει να ανακάμπτει». Αυτό σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Πιερ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ, προσθέτοντας ωστόσο πως η επίσκεψη «πολιτικού χαρακτήρα» από τον κ. Μοσκοβισί αύριο στην Αθήνα «δεν συνδέεται με την αποστολή των θεσμών στην Αθήνα».
Όπως ανέφερε η κ. Μπράιτχαρτ κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του Γάλλου επιτρόπου, θα συναντηθεί αύριο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ θα έχει επίσης συνάντηση και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Επιπλέον, ο επίτροπος Π. Μοσκοβισί θα παρασημοφορηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα αναγορευτεί σε επίτιμο διδάκτορα από Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Η κ. Μπράιτχαρτ σημείωσε πως πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη στιγμή, κατά την οποία πρέπει να «επιλέξουμε εάν θα οικοδομήσουμε στην πρόοδο ή θα την υπονομεύσουμε».
Όπως τόνισε, οι εργασίες συνεχίζονται προς το παρόν από τη βάση των θεσμών και δεν υπάρχει ακόμα ακριβής ημερομηνία επιστροφής τους στην Αθήνα.
Σύμφωνα μάλιστα με κοινοτική πηγή που επικαλείται το ΑΠΕ, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές και το ΔΝΤ, σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες του περιγράμματος συμφωνίας που συζητήθηκε στη διάσκεψη της Παρασκευής, προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι πλευρές.
Στο πλαίσιο αυτό συζητούνται διάφορα σενάρια, όπως η νομοθέτηση των μέτρων σε δύο «δόσεις» αλλά και το να συμπεριληφθούν «θετικά» μέτρα για την περίπτωση που η Ελλάδα ξεπεράσει και πάλι τους στόχους της.
Η ίδια πηγή τόνισε πως στόχος είναι να έχει επιτευχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόοδος μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας και πως γι’ αυτό το λόγο υπάρχει «ευρεία συναίνεση».

Πηγή: www.thetoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου