............... .........για την Ευρώπη, τον Άνθρωπο, την παιδεία, τον πολιτισμό, την ευρωπαϊκή πολιτική ...Σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"

Ευρώπη των 28 κρατών - μελών

~


...................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ // Translate

Τελευταίες Ειδήσεις

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Πανευρωπαϊκή πρωτιά για κυπριακό γραμματόσημο

Παρούσα θα είναι η Κύπρος σε πανευρωπαϊκή επετειακή φιλοτελική έκδοση, αφού εξασφάλισε την πρώτη θέση με 29 ψήφους, σε διαγωνισμό που διοργανώθηκε από την οργάνωση "PostEurop".
Το κυπριακό γραμματόσημο, το οποίο φιλοτέχνησε η Δόξια Σεργίδου, θα κοσμεί την επετειακή έκδοση για τα 60χρονα της σειράς "Europa", το 2016. Το σχέδιο της κ. Σεργίδου είχε επιλεγεί από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Φιλοτελισμού, ανάμεσα σε 13 άλλα, σε διαγωνισμό που προκήρυξε το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών στην Κύπρο.
Στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό έλαβαν μέρος 24 χώρες, ενώ για την ανάδειξη του καλύτερου γραμματοσήμου ψήφισαν 36 χώρες-μέλη. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Σλοβενία με 26 ψήφους και την τρίτη η Ουγγαρία με 20 ψήφους.
Η "PostEurop" ιδρύθηκε το 1993, με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων των ευρωπαϊκών ταχυδρομικών υπηρεσιών, την εφαρμογή στρατηγικών δραστηριοτήτων και σχεδίων για την προώθηση της συνεργασίας και της καινοτομίας στον τομέα των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών. Ανάμεσα στις δραστηριότητες της Οργάνωσης είναι η διατήρηση και διαχείριση της κοινής έκδοσης γραμματοσήμων "Europa"/«Ευρώπη», η οποία εκδίδεται κάθε χρόνο από το 1956 από όλες τις χώρες-μέλη της οργάνωσης, με κοινό θέμα. Η Κύπρος συμμετέχει στην κοινή έκδοση "Europa" από το 1961, ανελλιπώς.
Το 2016, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την έκδοση της πρώτης αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων "Europa", η Οργάνωση αποφάσισε μια επετειακή έκδοση γραμματοσήμου, όχι μόνο με κοινό θέμα αλλά και με κοινό σχέδιο, προκηρύσσοντας διαγωνισμό ανάμεσα στις χώρες-μέλη της, με θέμα «Σκεφτείτε πράσινα» ("Think green").
Παρουσιάζοντας το κυπριακό γραμματόσημο σε συνέντευξη Τύπου, ο διευθυντής των Κυπριακών Ταχυδρομείων Ανδρέας Γρηγορίου ανέφερε ότι η επιτυχία της Κύπρου θεωρείται πολύ σημαντική και καθόλου τυχαία, αφού φαίνεται να αποτελεί συνέχεια των επιτυχιών των τελευταίων χρόνων, αφού προηγήθηκαν και άλλες διακρίσεις στον τομέα του φιλοτελισμού.

Πηγή: ΓΤΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου