............... .........για την Ευρώπη, τον Άνθρωπο, την παιδεία, τον πολιτισμό, την ευρωπαϊκή πολιτική ...Σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"

Ευρώπη των 28 κρατών - μελών

~


...................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ // Translate

Τελευταίες Ειδήσεις

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Διαφοροποιείται ο Ούγγρος πρωθυπουργός για τις κυρώσεις στη Μόσχα

Ζητά αναθεώρηση της ευρωπαϊκής στάσης - Πρώτο ρήγμα στους κόλπους της ΕΕ
Διαφοροποιείται ο Ούγγρος πρωθυπουργός για τις κυρώσεις στη Μόσχα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «έβαλε αυτογκόλ» σε οικονομικό επίπεδο με τις κυρώσεις που επέβαλε στη Ρωσία με αφορμή την ουκρανική κρίση, υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, ζητώντας να επανεξεταστεί η πολιτική που ακολουθούν οι Βρυξέλλες.

«Η πολιτική των κυρώσεων που επιδίωξε η Δύση, δηλαδή εμείς, συνέπεια της οποίας είναι όσα κάνει η Ρωσία, προκαλεί μεγαλύτερη ζημία σε εμάς παρά στη Ρωσία» είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός σε ραδιοφωνική συνέντευξή του. 
«Στην πολιτική αυτό το λέμε να βάζει κανείς τρικλοποδιά στον εαυτό του» πρόσθεσε.
Η Ουγγαρία εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την εισαγωγή ενέργειας από τη Ρωσία, ενώ στις αρχές του έτους η Βουδαπέστη έκλεισε μία συμφωνία ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ με τη ρωσική εταιρεία Rosatom για την επέκταση του μοναδικού πυρηνικού εργοστασίου της. 
Η Ρωσία είναι επίσης ο μεγαλύτερο εμπορικός εταίρος της Ουγγαρίας -εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης- με εξαγωγές που το 2013 έφτασαν τα 2,55 δισ. ευρώ.
«Η ΕΕ όχι μόνο θα πρέπει να αποζημιώσει με κάποιο τρόπο τους παραγωγούς, είτε αυτοί είναι Πολωνοί, Σλοβάκοι, Ούγγροι ή Έλληνες, που τώρα υφίστανται απώλειες, αλλά θα πρέπει και να αναθεωρηθεί ολόκληρη η πολιτική των κυρώσεων» συνέχισε ο Όρμπαν.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός είχε εκφράσει και πρόσφατα την αντίθεσή του στις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, όμως την Παρασκευή σημείωσε ότι αναζητά τρόπους για να διευκολύνει μια ενδεχόμενη αναθεώρηση της πολιτικής. 
«Θα κάνω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ποιο είναι το ειδικό βάρος της Ουγγαρίας και επομένως οι δυνατότητές που έχουμε. Όμως αναζητώ εταίρους για να αλλάξουμε την πολιτική των κυρώσεων στην ΕΕ, που πιστεύω ότι δεν την μελετήσαμε προσεκτικά» κατέληξε.

___________
*από την εφημ. ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου